انواع پل معلق

پُل، سازه‌ای است که دو مکان را به هم متصل می‌کند. در تعریف قدیمی، پل طاقی است بر روی رودخانه، دره، یا هر نوع گذرگاه که رفت‌وآمد را ممکن می‌سازد. اما امروزه در مبحث مدیریت شهری، پل را سازه‌ای برای عبور...

انواع پل معلق

انواع پل معلق

1-پل نوسانی

پل نوسانی یک پل متحرک است که به عنوان پشتیبان اصلی سازه یک پین موقعیت یابی عمودی و حلقه نگهدارنده، معمولاً در مرکز گرانش یا نزدیک آن قرار دارد که در آن دهانه چرخش می‌تواند به صورت افقی بچرخد، به عنوان مثال، یک پل تاب دار که جاده یا راه آهن را بر روی رودخانه یا کانال حمل می کند، به ترافیک اجازه می‌دهد از آن عبور کند. هنگامی که یک کشتی آبی نیاز به عبور از پل دارد، تردد جاده متوقف می‌شود (معمولاً توسط علائم و موانع ترافیکی) و سپس موتورها پل را به صورت افقی در اطراف نقطه محوری آن می چرخانند. پل نوسان معمولی تقریباً 90 درجه یا یک چهارم دور می‌چرخد.

 

انواع پل معلق

 

 

2-پل باسکول

پل باسکول (که به آن پل کششی یا پل بالابر نیز گفته می‌شود) یک پل متحرک با وزنه متقابل است که به طور مداوم دهانه را در طول چرخش به سمت بالا متعادل می‌کند تا بتواند تردد قایق ها را آزاد کند، ممکن است تک یا دو دهانه باشد. این نام از اصطلاح فرانسوی برای مقیاس تعادل گرفته شده است که از همان اصل استفاده می‌کند. پل‌های باسکول متداول ترین نوع دهانه متحرک هستند زیرا به سرعت باز می‌شوند و برای کارکردن به انرژی نسبتا کمی احتیاج دارند، درحالی که امکان ترخیص عمودی نامحدود برای تردد دریایی را فراهم می‌کنند.

انواع پل معلق

 

3-پل شیب دار

پل شیب دار نوعی پل متحرک است که مانند یک پل کششی به جای بلند شدن یا خم شدن، درنقاط انتهایی ثابت می‌چرخد. کل این مجموعه به عنوان یک ساختار واحد و سفت می چرخد. با پایین آمدن قوس، مسیر افزایش می‌یابد و هریک با دیگری تعادل برقرار می‌کند به طوری که حداقل انرژی مورد نیاز است. ظاهر حرکتی منجر می‌شود که گاهی اوقات "پل پلک" نامیده می‌شود، زیرا شکل آن در صورت مشاهده از کنار رودخانه شبیه پلک زدن است.

انواع پل معلق

 

 

 

4- پل آسانسور

انواع پل معلق

پل آسانسور نوعی پل متحرک است که در آن دهانه به صورت عمودی بالا می‌رود و موازی با عرشه باقی می‌ماند. آسانسور عمودی مزایای متعددی نسبت به سایر پل‌های متحرک مانند پایه و پل نوسان دارد. به طور کلی هزینه ساخت آنها برای دهانه‌های متحرک طولانی‌تر کمتر است. وزنه‌های بالابر عمودی فقط باید برابر وزن عرشه باشند، درحالی که پایه پل باید چندین برابر طول برداشته شده وزن داشته باشند. درنتیجه می‌توان از مواد سنگین تری درعرشه استفاده کرد و بنابراین این نوع پل‌ها مخصوصاً برای استفاده از راه‌آهن سنگین مناسب است. بزرگترین عیب پل عمودی (در مقایسه با بسیاری از طرح‌های دیگر) محدودیت ارتفاع برای کشتی هایی است که از زیر آن عبورمی‌کنند،

نظرات

نظر خود را بیان کنید :

آخرین مطالب

طراحی صنعتی
24 آبان 1400
پل معلق
8 مهر 1400